Grup d'Independents de Collbató - Notícies

EL PARC RURAL DEL MONTSERRAT COMENÇA A SER UNA REALITAT
parc rural oliva.jpg (116015 bytes)Un dels eixos principals del programa de govern del GIC - la preservació, recuperació i reactivació dels nostres espais agrícoles -  avança a bon ritme. Durant aquest mes de novembre, s'ha constituït la Plataforma de Suport del Parc Rural que agrupa pagesos, propietaris de sòl agrícola i entitats culturals i turístiques dels 4 municipis, s'han fet presentacions a Esparreguera i a Olesa de Montserrat. Com es recordarà, l'11 de març de 2005 es va signar a Collbató la formalització del conveni entre els ajuntaments de Collbató, Esparreguera, El Bruc i Olesa de Montserrat en el que es sol·licitava a la Diputació de Barcelona la creació del parc Rural del Montserrat..

L’objectiu comú es la recuperació del sòl agrícola i, per extensió, el de tot el sòl rústic com a entorn que conté, al seu si, la majoria de valors ambientals, paisatgístics i turístics a més dels propis valors culturals i productius. 
Presentació (Flash) Annex Dades Annex Esparreguera
Memòria general Annex Collbató Annex El Bruc
Imatges del Parc
Reunió amb pagesos, propietaris de sòl agrícola i entitats culturals a Can Pasqual d'Esparreguera (16 de novembre de 2005). Foto: Andreu Vila, tècnic ADV, Jordi Gómez, president de l'ACM i Josep Estradé. Josep Montasell, director del Parc Agrari del Baix Llobregat, durant les Jornades de Territori organitzades per ICV-EPM a Olesa de Montserrat (26 de novembre de 2005)
Els alcaldes Xavier Sitjà, Rafael Escriu, Elies Rogent i Joan Rota i els regidors del GIC, Josep Estradé i Joan Sanz en el moment de la signatura (11 de març de 2005) Brindis amb productes de la terra: vi de Can Estruch, cava de Can Pasqual i oli de la Vinyanova