www.collbatogic.org


POUM: L’equip de Govern aposta per un Collbató absurd.
Amb els vots favorables de PSC (4) i CiU (2), els vots en contra del GIC (3) i d’ERC (1), i l’abstenció del PP (1) , l’ajuntament ha aprovat ja el document que inicia la revisió del Pla General de Collbató, el POUM, un document ple de propostes absurdes on es planteja un enorme creixement de la població i l’aparició de centenars de blocs de pisos dispersos per tot el municipi de nord a sud i d’est a oest, afectant així, directa o indirectament, a tots els veïns de Collbató sense excepció.

Per una banda, el document aprovat estableix la creació de un seguit de noves zones urbanitzables: Centre-Pujolet, la Massana, Llongànies, Can Dalmases, etc, on es permetria la construcció de blocs compactes de pisos sota el pretext d’evitar la dispersió, quan resulta que a dia d’avui, a Collbató, hi ha 815 solars no construïts.

Per altre banda es converteixen en urbanitzables zones d’especial protecció natural, com Les Ginesteres o els camps de Cal Po i una part de l’entorn de protecció del Parc Natural, temes que considerem il•legals.

I, per rematar la bogeria del creixement descontrolat, no se’ls hi acut altre cosa que reconvertir grans zones urbanes ja existents, com tota l’Avda. del Centenari, el barri dels Clots i una bona part del Vial de Ronda en zones aptes per a la construcció de pisos: prop de 100.000 m2 de solars i habitatges actualment unifamiliars afectats.

La conseqüència de tot plegat: més de 10.000 habitants i 1.000 pisos en l’horitzó i centenars de veïns que veuran com el seu patrimoni i la seva qualitat de vida es devalua substancialment a canvi d’un creixement que ningú ha demanat i que en res resol la dispersió que pretenen corregir ja que si ara teníem 260 Hes de sol urbà, en el futur en tindrem 285 formades per un entramat de xalets dispersos atrapats entre parets de formigó i un absurd quilòmetre de zona comercial que no serà altre cosa que un quilòmetre de “persianes baixades”. Això no funciona.

I el més greu de tot és que s’ha fet d’esquenes als veïns i als seus representants politics. Allò que anomenen “procés participatiu” es va limitar a una mala anunciada sessió de 2 hores i una de conclusions, fet pel qual el 95% dels veïns ni se’n van assabentar. Cal tenir doncs “barra” per qualificar-lo “d’excel•lent” tal com va fer la regidora Ana Úbeda durant la seva intervenció al ple. Ara us diran que això no és més que una primera proposta i que exagerem però no us deixeu enredar: això és un document de planejament aprovat i publicat, les intencions estan ben clares i mentre no el tirin enrere ja esteu afectats.

Amb la voluntat de redreçar la situació, els tres partits actualment a l’oposició: GIC, ERC i PP han adreçat una petició conjunta a l’equip de Govern instant la creació d’un Consell Assessor Urbanístic i un Consell de Participació Ciutadana que reinicií el procés a partir d’una veritable participació política i ciutadana. Estem a l’espera de la resposta.

Per la nostre part posem a la vostre disposició un apartat especial en el nostre web on podeu consultar tots els documents i fer-nos arribar les vostres propostes. Recordem que teniu fins a mitjans d’agost per presentar les vostres al•legacions o suggeriments, tal com estableix la publicació oficial de l’acord del ple. Per què aquetes coses es fan sempre durant el mes d’agost?

També hem iniciat ja un cicle de trobades de veïns per informar-vos amb detall del contingut de la proposta de l’equip de Govern i d’allò que podeu fer.

Memoria provisional de l'avanç del POUM
Petició GIC-ERC-PP de creació del Consell Assessor Urbanístic
Intervenció de Cristina Martín al Ple
Especial POUM
24-06-2012
  

 

info@collbatogic.org

 
Avis legal