www.collbatogic.org


POUM: Lequip de Govern aposta per un Collbat absurd.
Amb els vots favorables de PSC (4) i CiU (2), els vots en contra del GIC (3) i dERC (1), i labstenci del PP (1) , lajuntament ha aprovat ja el document que inicia la revisi del Pla General de Collbat, el POUM, un document ple de propostes absurdes on es planteja un enorme creixement de la poblaci i laparici de centenars de blocs de pisos dispersos per tot el municipi de nord a sud i dest a oest, afectant aix, directa o indirectament, a tots els vens de Collbat sense excepci.

Per una banda, el document aprovat estableix la creaci de un seguit de noves zones urbanitzables: Centre-Pujolet, la Massana, Llongnies, Can Dalmases, etc, on es permetria la construcci de blocs compactes de pisos sota el pretext devitar la dispersi, quan resulta que a dia davui, a Collbat, hi ha 815 solars no construts.

Per altre banda es converteixen en urbanitzables zones despecial protecci natural, com Les Ginesteres o els camps de Cal Po i una part de lentorn de protecci del Parc Natural, temes que considerem illegals.

I, per rematar la bogeria del creixement descontrolat, no sels hi acut altre cosa que reconvertir grans zones urbanes ja existents, com tota lAvda. del Centenari, el barri dels Clots i una bona part del Vial de Ronda en zones aptes per a la construcci de pisos: prop de 100.000 m2 de solars i habitatges actualment unifamiliars afectats.

La conseqncia de tot plegat: ms de 10.000 habitants i 1.000 pisos en lhoritz i centenars de vens que veuran com el seu patrimoni i la seva qualitat de vida es devalua substancialment a canvi dun creixement que ning ha demanat i que en res resol la dispersi que pretenen corregir ja que si ara tenem 260 Hes de sol urb, en el futur en tindrem 285 formades per un entramat de xalets dispersos atrapats entre parets de formig i un absurd quilmetre de zona comercial que no ser altre cosa que un quilmetre de persianes baixades. Aix no funciona.

I el ms greu de tot s que sha fet desquenes als vens i als seus representants politics. All que anomenen procs participatiu es va limitar a una mala anunciada sessi de 2 hores i una de conclusions, fet pel qual el 95% dels vens ni sen van assabentar. Cal tenir doncs barra per qualificar-lo dexcellent tal com va fer la regidora Ana beda durant la seva intervenci al ple. Ara us diran que aix no s ms que una primera proposta i que exagerem per no us deixeu enredar: aix s un document de planejament aprovat i publicat, les intencions estan ben clares i mentre no el tirin enrere ja esteu afectats.

Amb la voluntat de redrear la situaci, els tres partits actualment a loposici: GIC, ERC i PP han adreat una petici conjunta a lequip de Govern instant la creaci dun Consell Assessor Urbanstic i un Consell de Participaci Ciutadana que reinici el procs a partir duna veritable participaci poltica i ciutadana. Estem a lespera de la resposta.

Per la nostre part posem a la vostre disposici un apartat especial en el nostre web on podeu consultar tots els documents i fer-nos arribar les vostres propostes. Recordem que teniu fins a mitjans dagost per presentar les vostres allegacions o suggeriments, tal com estableix la publicaci oficial de lacord del ple. Per qu aquetes coses es fan sempre durant el mes dagost?

Tamb hem iniciat ja un cicle de trobades de vens per informar-vos amb detall del contingut de la proposta de lequip de Govern i dall que podeu fer.

Memoria provisional de l'avan del POUM
Petici GIC-ERC-PP de creaci del Consell Assessor Urbanstic
Intervenci de Cristina Martn al Ple
Especial POUM
24-06-2012
  

 

info@collbatogic.org

 
Avis legal