www.collbatogic.org


El GIC dna suport al procs d'independncia de Catalunya
Lassemblea del Grup dIndependents de Collbat (GIC) celebrada el 25 de gener passat va aprovar, per unanimitat, una declaraci en qu es manifesta la necessitat de celebrar una consulta sobre el futur poltic de Catalunya en el termini ms breu possible, tal com demanen amplis sectors de la societat catalana. Per al GIC, la consulta ciutadana s un dret fonamental en qualsevol societat democrtica, i els governs local, catal i espanyol han de facilitar la seva realitzaci.

A ms, el GIC es manifesta a favor de la creaci dun estat independent per a Catalunya, ja que en les circumstncies histriques, poltiques, econmiques i socials actuals, lnica opci que pot assegurar el desenvolupament de Catalunya i la preservaci de la llengua, la cultura i la identitat nacionals s aquesta. El nou estat ha de facilitar la justcia, la integraci i la igualtat social, una distribuci justa dels recursos entre la ciutadania, el manteniment dels drets i els serveis socials necessaris i la gesti prpia de leconomia i la cultura.

s el primer cop que lassemblea del GIC es manifesta sobre el dret a decidir i sobre la possible independncia de Catalunya. Tot i aix, la declaraci aprovada s coherent amb lactuaci seguida fins ara pels independents de Collbat, que han donat suport a totes les inciatives dirigides a exercir el dret a decidir.

El text complert de la declaraci diu:

DECLARACI DEL GRUP DINDEPENDENTS DE COLLBAT (GIC) SOBRE EL DRET A DECIDIR

El GIC entn la poltica com un fet que emana del poble. A travs della, la ciutadania s protagonista del su present i futur i no un simple objecte passiu. El poble, doncs, t dret a participar en la gesti poltica i a ser escoltat en aquelles qestions que lafecten; aquest s un dret fonamental en qualsevol societat democrtica. Darrerament, amplis sectors de la poblaci de Catalunya ha expressat la necessitat de sotmetre a consulta popular el futur poltic del pas i la seva sobirania, inclosa la possibilitat desdevenir un estat independent. Lexpressi daquesta voluntat sha installat tamb en el centre del debat poltic a Collbat, i ha comportat mobilitzacions de vens i declaracions poltiques per part de lAjuntament, on el GIC s present i participa.

Daltra banda, el GIC comparteix lactual constataci que Catalunya, el pas on subica Collbat, ha trobat histricament greus dificultats per aconseguir un encaix en el projecte poltic de lEstat espanyol. Fns ara, aquesta integraci ha suposat una greu repressi de la llengua i la cultura prpies de Catalunya, un fre al desenvolupament econmic del pas i una mancana inadmissible de les condicions de vida necessries per al benestar de la ciutadania de Catalunya, dins la qual sinclouen els vens de Collbat. La gravetat de la situaci poltica i la inviabilitat de la proposta dincloure Catalunya dins lEstat espanyol sha vist accentuada els darrers anys per la crisi del sistema econmic i poltic espanyol i per lactitud manifestada per les difernts autoritats politiques i judicials espanyoles. Tot aix ha representat un retrocs en lexercici del govern propi de Catalunya i en la seva vitalitat econmica i social. Alhora, les propostes federalistes encaminades a facilitar un encaix ms flexible de Catalunya dins Espanya shan mostrat ineficients per la falta de predisposici de lEstat espanyol.

Per aquests motius,

1. Considerem que cal sotmetre a consulta popular, en el termini ms breu possible, el futur poltic de Catalunya i la seva relaci amb lEstat espanyol, atesa la rellevncia de la qesti i la sollicitud expressa i multitudinria feta per amplis sectors de la societat catalana. Els governs local, catal i espanyol han de facilitar normativament i tcnicament la realitzaci de la consulta.

2. Afirmem que, en les circumstncies histriques, poltiques, econmiques i socials actuals, lnica opci que pot assegurar el desenvolupament de Catalunya i la preservaci de la llengua, la cultura i la identitat nacionals passa per la declaraci de Catalunya com a estat independent i sobir. La independncia nacional ha de permetre la creaci de noves estructures poltiques i socials que facilitin la justcia, la integraci i la igualtat social, una distribuci justa dels recursos entre la ciutadania, el manteniment dels drets i els serveis socials necessaris i la gesti prpia de leconomia i la cultura.


3. El GIC donar suport a aquelles accions que promoguin tant la celebraci de la consulta popular esmentada com lassoliment de la indpendncia de Catalunya, i es compromet a fomentar la participaci ciutadana en aquest procs.


Collbat, 25 de gener de 2014


26-01-2014
  

 

info@collbatogic.org

 
Avis legal