www.collbatogic.org


Accions front les males olors provinents de lEcoparc dHostalets.
Des de fa anys i especialment des que es va posar en marxa de lEcoparc-4 de Can Mata dHostalets de Pierola, ara far uns 5 anys, hem sofert, habitualment a ltimes hores de la tarda, freqents episodis de fortes males olors, que han provocat constants queixes dels vens de Collbat que veuen greument pertorbada la seva vida quotidiana especialment en els mesos destiu, alhora que temen pels efectes nocius per la salut que poden tenir algunes de les emissions de Compostos Orgnics Voltils.

Lajuntament de Collbat, ja el mar de 2009, quan es va conixer lampliaci de labocador i el projecte dinstallaci de lEcoparc va aprovar una moci del GIC en la que sexigia a la Generalitat una data de tancament definitiva per a aquesta installaci aix com les compensacions econmiques que siguin necessries per tal de fer front als greuges i afectaci del medi ambient dels pobles afectats tal com reben els municipis de Masquefa, Hostalets i Esparreguera.

La reiteraci del problema, la manca de respostes satisfactries i la posada en marxa de lEcoparc va portar a que lajuntament adopts el juny de 2012 un segon acord de ple, tamb a proposta del GIC, en el que es declarava Collbat com a municipi afectat per l'abocador i lEcoparc, afegint-se aix a altres municipis que ja prviament ho havien fet com Hostalets, Piera, Masquefa o Esparreguera. Tamb es demanava la installaci de mesuradors de contaminaci. Traslladat aquest acord a l'Ecoparc, aquest es va comprometre a prendre mesures addicionals i informar puntualment de les incidncies que tinguessin lloc a la installaci.

Dos anys desprs sha demostrat que les mesures no ha estat eficaces, que els perodes de males olors cada vegada sn ms freqents i abasten ms sectors del municipi i que la informaci no es rep en moltes ocasions. I quan es rep sempre s la mateixa: avaries en els biofiltres o operacions de manteniment.

Per tal diniciar una acci efica que porti a una soluci definitiva del problema, lactual equip de Govern ha iniciat la distribuci duns formularis per tal que els vens puguin traslladar les seves queixes a lajuntament.

Aquestes seran traslladades a lAgncia de Residus de Catalunya i lEcoparc com a pas previ daltres accions com ser la sollicitud dinstallaci de mesuradors fixes de contaminaci per Compostos Orgnics Voltils que permetin documentar les futures reclamacions per les vies que pertoqui. El mesurador de contaminaci atmosfrica actualment installat prop del Casal no s un instrument especfic. Podeu descarregar aquest formulari clicant aqu

Lamentem la poca sensibilitat, la tmida acci i la nulla informaci que lanterior equip de Govern ha tingut durant els darrers anys per fer front a aquest problema que requereix un tractament prioritari i efica. s molt important doncs la collaboraci de tots en comunicar qualsevol incidncia que es detecti.

Recordeu que les queixes les podeu tramitar online a travs de la pgina: https://www.collbato.cat/tramit.asp?id_menu=87&id=31

Descarregar Formulari de queixa
Noticia relacionada
17-07-2015
  

 

info@collbatogic.org

 
Avis legal