www.collbatogic.org


El Tribunal Suprem posa punt i final a lampliaci de la zona industrial.
El Tribunal Suprem ha ems en data 23 de juny de 2015 sentncia desestimant els tres recursos de cassaci interposats pels Promotors propietaris dels terrenys, per la Generalitat de Catalunya i per lAjuntament de Collbat. La sentncia confirma que tant el conveni urbanstic com la modificaci puntual del planejament per reclassificar com a sl urbanitzable el sector Ginesteres II estan viciats per la irregularitat administrativa consistent en la desviaci de poder: La firma de un convenio urbanstico y la aprobacin definitiva de una modificacin puntual del PGOU sin causa que atienda a la satisfaccin de los intereses generales, comporta una situacin de desviacin de poder que alcanza no slo al convenio urbanstico impugnado sino tambin a la citada modificacin puntual del PGOU.

Confirma aix la sentncia del Tribunal Superior de Justcia de Catalunya que ja declarava, tal com els nostres regidors shavien cansat de reiterar, illegal vincular la requalificaci de sl rstic al cobrament de 6 Milions dEuros i al pagament de deutes. Illegalitat que es dna tan en el conveni urbanstic com en el propi instrument de planejament: La modificacin puntual del planeamiento de Collbat es ilegal y contraria a derecho, por aparecer motivada y basada, nica y exclusivamente, en la firma de un Convenio Urbanstico cuyo contenido y pactos son ilegales, por razn de someterse la reclasificacin del suelo al pago de cantidades -6 millones de euros- y a contraprestaciones ajenas al inters general y pblico que ha de presidir la ordenacin del territorio y el planeamiento urbanstico

En definitiva el Tribunal Suprem desestima els tres recursos de cassaci i els imposa el pagament de les costes del recurs.

Amb aquesta Sentncia tot el sector de les Ginesteres II en el seu conjunt passa a ser all que estableix el Pla Territorial Metropolit de Barcelona, s a dir Sl dEspecial Protecci de la Vinya", un tipus de protecci equivalent a la dels PEINS, Xarxa Natura i Parcs Naturals. La inclusi del sector en aquest espai protegit va ser tamb una acci del GIC quan el juliol de 2008 vam presentar allegacions durant la tramitaci del PTMB.

Recordem que tot es va iniciar lany 2007 amb un la presentaci dun Recurs Contencis Administratiu interposat per lAssociaci Cultural de Montserrat, el Grup dIndependents de Collbat, membres de la Plataforma Salvem Montserrat i vens a ttol individual.

Cal agrair als centenars de vens que el seu dia ja van presentar allegacions (1.240), la Plataforma Salvem Montserrat i la Uni de Plataformes per les seves mobilitzacions infatigables, les prop de 60.000 persones d'arreu que van signar el manifest de la plataforma, l'Associaci Cultural del Montserrat, el nostre ex-alcalde Elies Rogent pels seus consells sempre encertats, els regidors del GIC, Eullia Sells, Josep Estrad, Jordi Serra, Cristina Martn, Alexandre Riba i Antoni Lardin per la seva constant denncia als Plens Municipals, Associacions de Vens, venes i vens a ttol individual i tamb, especialment, a l'extcnic de Medi Ambient de lajuntament de Collbat, Josep Olivella, que, ja el seu dia, va informar, amb el rigor que el caracteritza, de les irregularitats del procediment endegat per lajuntament, fet que li va merixer el menyspreu per part del llavors equip de govern.

Tamb agram la tasca feta pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, per lexdirectora dels Serveis Territorials de Medi Ambient a Barcelona, Catalina Victory i pel Delegat Territorial de Govern a la Catalunya Central, Sr. Jordi Fbregas, els quals van votar en contra de la requalificaci urbanstica en el si de la Comissi dUrbanisme, i pels diputats del Parlament de Catalunya del grup dICV-EUiA, Salvador Mil i Jaume Bosch que ens van donar suport i assessorament. I, com no, al nostre advocat Eduard de Ribot que ha fet una feina extraordinria.

I el nostre agrament tamb als mitjans de comunicaci, grans i petits, que van fer mplia difusi del problema: 8TV, TV3, TVE, la Vanguardia, el Punt Avui, Vilaweb, la Bstia, la Veu de l'Anoia, Montserrati.cat i tants d'altres.

Una bona sentncia per Collbat i un avis per a tots aquells poltics i especuladors que creuen que el Territori s un element de negoci i est en compravenda.

Sentncia Tribunal Suprem
28-07-2015
  

 

info@collbatogic.org

 
Avis legal