www.collbatogic.org


Es reactiva el projecte del Parc Rural del Montserrat iniciat l'any 2005
L’espai agroforestal dels municipis de l’entorn del Montserrat gaudeix d’una riquesa natural, paisatgística, arquitectònica i de tradició que constitueix un patrimoni agrícola, forestal, ambiental, cultural i històric que cal conservar i potenciar. Tots hem vist com en les darreres dècades s’han sofert processos de degradació a causa dels creixements desmesurats de la urbanització, els incendis forestals i l’abandonament de terres de conreu.

L’any 2005, un acord entre els alcaldes de Collbató, el Bruc, Olesa, Abrera i Esparreguera, amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Patronat de la Muntanya, la Generalitat de Catalunya, la Unió de Pagesos i la Xarxa de Custòdia del Territori, va donar el tret de sortida al Parc Rural del Montserrat, amb l’objectiu de posar en valor el sòl agrícola i forestal i convertir-lo en una eina de desenvolupament econòmic. Algunes de les actuacions previstes eren: l’obtenció de la denominació d’origen per als productes tradicionals, la recuperació de camps, la creació d’agrobotigues, cooperatives, etc.

El nou equip de Govern, amb els ajuntaments veïns, tenim la ferma voluntat de reprendre’l i ja s’han fet passos importants coordinant objectius amb el Projecte Life Montserrat, destinat a la protecció contra incendis forestals a l’entorn de la muntanya. Això ha de suposar un impuls definitiu a aquest projecte que serà beneficiós per a tots. Properament es constituirà el Consell Promotor del Parc Rural i es redactarà el corresponent Pla de Gestió dins d’un procés participatiu.

Ampliar la informació
19-10-2015
  

 

info@collbatogic.org

 
Avis legal