www.collbatogic.org


Es reactiva el projecte del Parc Rural del Montserrat iniciat l'any 2005
Lespai agroforestal dels municipis de lentorn del Montserrat gaudeix duna riquesa natural, paisatgstica, arquitectnica i de tradici que constitueix un patrimoni agrcola, forestal, ambiental, cultural i histric que cal conservar i potenciar. Tots hem vist com en les darreres dcades shan sofert processos de degradaci a causa dels creixements desmesurats de la urbanitzaci, els incendis forestals i labandonament de terres de conreu.

Lany 2005, un acord entre els alcaldes de Collbat, el Bruc, Olesa, Abrera i Esparreguera, amb el suport de la Diputaci de Barcelona, el Patronat de la Muntanya, la Generalitat de Catalunya, la Uni de Pagesos i la Xarxa de Custdia del Territori, va donar el tret de sortida al Parc Rural del Montserrat, amb lobjectiu de posar en valor el sl agrcola i forestal i convertir-lo en una eina de desenvolupament econmic. Algunes de les actuacions previstes eren: lobtenci de la denominaci dorigen per als productes tradicionals, la recuperaci de camps, la creaci dagrobotigues, cooperatives, etc.

El nou equip de Govern, amb els ajuntaments vens, tenim la ferma voluntat de reprendrel i ja shan fet passos importants coordinant objectius amb el Projecte Life Montserrat, destinat a la protecci contra incendis forestals a lentorn de la muntanya. Aix ha de suposar un impuls definitiu a aquest projecte que ser beneficis per a tots. Properament es constituir el Consell Promotor del Parc Rural i es redactar el corresponent Pla de Gesti dins dun procs participatiu.

Ampliar la informaci
19-10-2015
  

 

info@collbatogic.org

 
Avis legal