www.collbatogic.org


La remunicipalitzaci de laigua potable: Una oportunitat guanyada.
Durant el darrer ple de febrer es va aprovar la remunicipalitzaci del servei daigua potable de Collbat. Complim aix un dels objectius del programa de Govern, objectiu plenament compartit per tots els grups que conformem el govern municipal.

A partir de lu dabril de 2016 el servei deixar doncs de ser gestionat per Sorea. Collbat queda adherit al Consorci Pblic CONGIAC assumint aix una gesti ntegrament pblica del servei. La xarxa que ens trobat desprs danys de gesti privada i de governs que no han invertit en la seva millora ni renovaci s francament deplorable: prop dun 55% de fuites en la xarxa i poc inters en lexplotaci dels recursos propis que ha portat a un abandonament progressiu dels pous incrementant aix exponencialment els costos del servei i, en conseqncia, el preu que els usuaris hem de pagar. Amb la nova gesti del servei queda garantit que tot els guanys obtinguts amb laigua seran directa i immediatament reinvertits en una xarxa que requereix duna important renovaci tant a nivell de pous, com de dipsits com de canonades.

Simultniament, per tal de reduir el cost a les famlies ms nombroses shan ampliat el nombre de trams de consum i per ajudar les famlies amb dificultats shan introdut importants bonificacions socials. Tota la informaci la podeu trobar al web de lajuntament o clicant aqu

Lamentablement loposici, els autoproclamats socialistes de Collbat han optat per defensar la gesti privada, -molt socialistes ells-, front la pblica, obrint una nova concessi per no menys de 20 anys. Diuen, sense cap tipus de rubor, que es tracta duna oportunitat perduda. Exigeixen gran inversions quan mai nhan fet ni de petites i defensen que privatitzar de nou ens permetria una inversi forta per part de lempresa concessionria, com si els que ara estem al govern fssim tant burros com per pensar que la farien gratuta i altruistament, com si fssim tant desmemoriats com per no recordar que durant 20 anys hem pagat interessos i altres coses que shan menjat tots els guanys del rebut de laigua mentre la inversi en xarxa era nulla, com si fssim tant ingenus com per no saber que si el crdit que puguem necessitar el demanem nosaltres, ens costar entre un 6 i un 8% menys que si lhem de retornar a una empresa que, com qualsevol altre empresa privada, viu de beneficis i de tenir contents els seus accionistes.

Front aix noms podem dir que cal un alt grau de cinisme i dallunyament de la realitat per defensar quelcom que ens ha portat a la situaci en la que estem. s altament preocupant que ho diguin aquells que han governat durant 10 anys, nics i veritables responsables del desastre que tots els vens podem veure cada dia pels nostres carrers plens daigua i que aquests antics governants, que no han posat un euro en la xarxa durant anys i anys perqu era ms rendible electoralment posar-los en un altre cistell, siguin els que ara critiquin una decisi destinada a arreglar la seva deixadesa i la seva nefasta gesti.

Preguntes que ens fem: On han anat els 60 o 70.000 euros de marge que cada any ha donat el servei de laigua? No recorden que el seu pla a 20 anys (que tenim per escrit) comportava un increment anual del rebut de laigua fins al 23% mentre que el nostre comporta una reducci de fins el 12% en aquest perode i fent la mateixa o superior inversi?. s un oportunitat perduda canviar de rumb?. s quelcom anormal que un servei pblic i de primera necessitat, com ho s laigua, un dret universal de les persones, sigui gestionat duna forma pblica i transparent?

Ens congratula no obstant saber qu pensen ja que aix ratifica que el pacte de govern que el passat mes de juny vam decidir fer, va ser una sabia decisi: una oportunitat guanyada per al b de tots.

Intervenci Josep Estrad en defensa de la proposta
16-02-2016
  

 

info@collbatogic.org

 
Avis legal