www.collbatogic.org


Resposta al comunicat de l'exregidor del GIC Jordi Serra
El GIC, davant el seguit d’acusacions i difamacions vessades pel fins fa uns dies regidor del GIC, Jordi Serra Massansalvador, a través d’un comunicat de premsa per ell difós recentment, manifestem el següent:

1) Jordi Serra no compta amb el suport de cap membre del GIC ni cap membre de la candidatura tal com reflecteix:
a) l’acord unànime (17 sobre 17) de l’assemblea del GIC en el que es demana que retorni la seva acta de regidor o, en el seu cas, sigui expulsat del nostre Grup Municipal, que per decisió també de l’assemblea passa a dir-se GIC-E
b) El full signat per la majoria absoluta de la candidatura (14 sobre 17), en el que es demana el canvi de nom del Grup Municipal. Dels tres restants, un era ell i els altres dos no es van pronunciar en cap sentit.
c) El full signat ja en aquests moments per 13 membres de la candidatura (de 17) en el que es demana que sigui expulsat del Grup Municipal en cas que no cessi voluntàriament. Properament es recolliran les signatures restants, exceptuant, lògicament, la seva. Aquestes signatures són tant del membres socis del GIC, com dels independents de la candidatura. En qualsevol cas no compta hores d’ara amb cap membre que li hagi donat suport èxplicit, excepte ell mateix, clar.

2) Jordi Serra no compta amb el suport manifest ni de les EPM, ni d’ICV, únic partit signant de l’acord de candidatura amb el GIC, ni de cap de les moltes sigles que barreja en un intent de confondre l’opinió pública. El GIC és l’únic dipositari de l’acord que va permetre al GIC presentar-se a les eleccions municipal sota la coalició ENTESA, és el propietari de la marca electoral GIC-Fem Collbató-E i és absolutament sobirà per prendre les decisions internes i disciplinàries que pertoquin en qualsevol tema relatiu a la candidatura, tal com recull el paràgraf primer de l’acord: “El grup d’Independents de Collbató (GIC) i Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), des del reconeixement a la independència, sobirania i el respecte mutus...”

3) Jordi Serra no compta amb el suport de cap dels membres de l’equip de govern format per ERC, GIC i PDC.

4) En relació a les acusacions contra el nostre regidor Josep Estradé Calmet, tant sols dir que el POUM es porta, com s’ha portat de de l’inici, ja amb el govern anterior, a través d’una comissió integrada per tots els partits polítics presents al Consistori, representació del Consell de Medi Ambient, veïns i tècnics assessors (CAUM) en el marc d’un procés obert i de consens, i no hi ha cap acord tancat d'absolutament res. Actualment està en fase de Participació Ciutadana, posteriorment passarà a informe del Consell de Medi Ambient i finalment a l’equip redactor. En qualsevol cas, és totalment innecessari defensar el nostre regidor Estradé en temes de respecte al territori perquè la seva trajectòria l’avala suficientment i és coneguda per tothom.

5) En relació a les presumptes il•legalitats comeses pels òrgans de govern del GIC, tot el procés està garantit i recolzat per àmplies majories, per la Llei i pels estatuts del GIC. Posar en dubta la democràcia interna quan les coses es fan assambleàriament és absurd, groller i no cap en la ment de cap persona mínimament equilibrada. I posar en dubte el respecte al nostres principis fundacionals és tant absurd com lo anterior. Probablement, Jordi Serra no els coneix suficientment per no haver estat soci fundador del GIC.

En conseqüència, cap de les seves recomanacions serà ni tants sols contemplada en allò que es refereix al GIC. En relació a les peticions a l’alcalde i socis de govern, ells tenen la paraula.

I si ens vol fer cas, pel respecte que encara li tenim, li recomanem que es reconegui sòl, doni la seva batalla particular per perduda i tingui l’ètica de dimitir voluntàriament.

Tothom haurà entès hores d’ara perfectament que si algú està posant en perill el pacte de govern no és el GIC sinó precisament ell. La seva sortida seria el punt i final a la crisi en la què ens ha ficat.

No podem acabar sense demanar públicament disculpes als nostres veïns i als socis de govern per haver comés l’enorme error d’haver confiat en ell.

Collbató, 18 d’agost de 2016

18-08-2016
  

 

info@collbatogic.org

 
Avis legal